logo


VIRTUA HEALTH


Philadelphia's EGD firm, ex;it, asked Limepickle to help them design an exterior and interior sign system for the new Virtua Health facility. Based in Voorhees NJ, this new build needed a very contemporary sign system with a very easy-to-understand wayfinding methodolgy. Avoiding the temptation to emblazen the zonal signage with color kept the system sympathetic to the architecture and interior finishes, whilst the identification of each zone is consistently applied from the outside in for a clear delivery of the information hierarchy. (Photos used with permission from ex;it)

Next
More

EXTERIOR WAYFINDING SIGNAGE


In many healthcare facilities, there is a disconnect between the digital first port of call, the exterior signage and the interior signage. Everything at Voorhees was considered as having to work together, with a clear zonal language that was established from the inside-out. Not only was this tailored towards getting patients and visitors to the correct entrance but also to the correct car park that serves that entrance. The methodology is clear from the outset, with pre-arrival material familiarizing visitors with the visual vocabulary prior to entering the site. In the patient journey these connections are important.

Next
More

CONTEMPORARY ICONOGRAPHY


The signage system was designed with a very clean, contemporary and linear aesthetic. Large interchangeable panels were used instead of acrylic strips, and an underlying grid was used to develop typograhic structure. Given the number of non, or limited, english speaking visitors that were expected, iconography was going to play a large part in the information hierarchy. A set of custom built keyline icons were developed that not only complemented the system but aligned with the typographic choice of Adrian Frutiger's Vectora typeface that was simple and stylish enough, whilst still being ADA complient.

Next
More

MODULAR INTERIOR SIGNAGE


The interior signage was designed specifically to be reflective of the architecture, whilst also being cost effective. Understanding how the modularity was impacted by the message schedule became a key component in trying something a little bit different. By actually focussing on the graphic design, first and formost, as an overall communication tool rather than a component based list system freed us up to try different things with how we approached the visualization of the taxonomy. The construction and build of the signage was simple and sleek, using off-the-shelf tubes, angle and bars as the core structures.

Next
More

EMPLOYEE DONOR PROGRAM


The design theme of the employee exterior donor recognition program is pulled from the capital campaign installations in the main atrium. With irregular shaped planter beds, sprinkler systems and lighting hardware, the installation had some competition to overcome for dominance in the designated areas. Breaking the installation up into 10 components gave us more flexibilty in integrating it into the landscaping. A series of 1,2 and 3 panel units were constructed around a central mounting post. Each panel was mounted to a crossbar with a swivel mechanism that allowed positioning in the field whilst also serving as a nice hardware detail. The teak used was reflective of the garden furniture and the aluminum sleeves related back to the panelling on the building.

Next
More
More